Følg Oslo lufthavn

- Vi skal satse på interkontinentale ruter!

Pressemelding   •   feb 24, 2015 13:59 CET

Denne uken ble det klart at Jasper Spruit (39) er ansatt som ny trafikkdirektør i Avinor. Spruit får et helthetlig ansvar for Avinors nasjonale og internasjonale satsing på ruteutvikling.

 Spruit kommer fra jobben som Aviation Marketing Director i Amsterdam Airport Schiphol og begynner i juni.

– Spruit er ansatt for å bidra til å realisere Avinors ambisjoner om å utvikle et av Europas beste nasjonale og internasjonale rutetilbud, samt posisjonere Oslo Lufthavn som en foretrukket flyplass for interkontinental trafikk i Norden, sier administrerende direktør ved Oslo Lufthavn AS, Øyvind Hasaas.

Erfaring med luftfart

Spruit har vært på Schiphol siden 2006, kun avbrutt av et opphold som Director of Asian Development i Brisbane Airport Corporation i Australia. Han har hele sin yrkeskarriere jobbet innen luftfart og har nå fått jobben med å lede Avinor og Oslo Lufthavns satsing på trafikkutvikling generelt, og interkontinentale ruter spesielt.

- Det er en svært spennende jobb, i et spennende marked. Konkurransen i Norden er tøff og det er viktig at Oslo og Norge posisjonerer seg mot de viktigste markedene i verden. Asia og Nord-Amerika ser vi på som naturlige områder å jobbe enda tettere mot, sier Spruit.

Jobber for de mest attraktive rutene

Oslo Lufthavn er i øyeblikket midt en omfattende utbygging, og når den nye delen av flyplassen åpner i 2017 skal den kunne håndtere opp mot 30 millioner reisende årlig.

Nordmenn reiser mye og lenger enn før, og i 2014 reiste 50 millioner passasjerer til og fra norske lufthavner.

- Vi har fått signaler fra flere flyselskaper at de planlegger en større ruteutvidelse på interkontinental trafikk og da gjelder det for oss å posisjonere oss slik at de mest attraktive rutene tilfaller oss i Norge, mener Spruit.

Den nye trafikkdirektøren får det totale ansvaret for den kommersielle trafikken, hvilket også inkluderer innlandsflyvninger, utenlandsflyvninger og charter. Totalt er det 37 ruteflyselskap som opererer til og fra Oslo Lufthavn, 146 antall ruter og 28 antall charteroperatører i 2014. I tillegg 11 rene fraktselskaper. 

Avinor bidrar til at rundt 50 millioner flypassasjerer kan reise til og fra selskapets 46 lufthavner på en sikker og effektiv måte. 3000 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Dette inkluderer tårn og kontrollsentraler, bakketjeneste og utvikling av servicetilbud ved lufthavnene. Avinor er et statlig aksjeselskap og finansieres gjennom luftfartsavgifter og salg på lufthavnene.

Oslo Lufthavn AS er et heleid datterselskap av Avinor. Selskapet eier og driver Norges hovedflyplass, Oslo Lufthavn, som er et viktig kommunikasjonsknutepunkt i Norge med ca. 24 millioner reisende og mer enn 235 000 flybevegelser per år. 

Kommentarer (2)

    snakker han norsk da tro

    - Frank Haug - 24-02-2015 16:44 CET

    Veldig bra! Ikke en dag for tidlig.

    - Mikkel Rev - 25-02-2015 09:27 CET

Legg til kommentar

Kommentar