Følg Oslo lufthavn

Slutt på «siste opprop»

Pressemelding   •   apr 03, 2014 15:00 CEST

Etter tilbakemeldinger fra ansatte og passasjerer ved Oslo Lufthavn er det bestemt å gjøre flere tiltak for å redusere støynivået i terminalen. Ett av dem er å slutte med siste opprop av passasjerer.  

- Det er en utfordring med mye støy fra opprop i terminalen, og situasjonen er belastende for både reisende og ansatte. Denne tilbakemeldingen blir nå tatt på alvor, og det installeres et helt nytt oppropssystem. Med så mye trafikk vi har på Oslo Lufthavn har «siste opprop» blitt en støykilde fremfor en god informasjonkilde, sier direktør for Terminaltjenester Knut Holen.

Redusert støybilde

I samarbeid med både flyselskaper og handlingselskaper installeres det et automatisk oppropsystem, som blant annet tilrettelegger for opprop fra gate kun i det nære gateområdet og ikke over hele terminalen. I den forbindelse vil «siste opprop» av passasjerer bli borte.

- Det vil nå bli et betydelig redusert støybilde, som vil gi en bedre reiseopplevelse for passasjerene og en bedre arbeidshverdag for de ansatte, sier Holen.

God informasjon til de reisende

Det nye automatiske systemet vil også gjøre boardingprosessen mer effektiv, og på sikt er målet bedre punktlighet, til glede for reisende og flyselskap.

I stedet for støyende opprop vil «stille» informasjonskanaler tas mer i bruk.  

- Det er de reisendes ansvar å komme seg om bord i flyet til oppsatt tid, men vi vil gjøre det vi kan for at alle får den informasjonen de trenger. Derfor vil vi kompensere for oppropet med generell informasjon på skjermer, monitorer, på OSL-appen og innsjekkautomater. I tillegg får reisende allerede god informasjon fra flyselskapet, eller reiseoperatøren de reiser med, avslutter Holen.

Oslo Lufthavn AS eier og driver Norges hovedflyplass, Oslo Lufthavn. Oslo Lufthavn er et viktig kommunikasjonsknutepunkt i Norge med ca. 23 millioner reisende og mer enn 230 000 flybevegelser per år. Oslo Lufthavn AS er et heleid datterselskap av Avinor.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar