Følg Oslo lufthavn

Prestisjetung miljøpris til Oslo Lufthavn

Pressemelding   •   jun 18, 2014 13:30 CEST

Oslo Lufthavn ble tirsdag tildelt ACIs «ECO Innovation Award». Dette er tiende gang prisen blir delt ut og det er første gang Oslo Lufthavn går til topp. – Vi får prisen med begrunnelsen at vi jobber systematisk og helhetlig med miljø, og det er selvsagt gledelig, sier administrerende direktør Nic. Nilsen. 

Prisen ble delt ut under ACIs generalforsamling i Frankfurt tirsdag kveld, og tatt imot av Thomas Langeland, lufthavnsjef ved Kjevik Lufthavn. Langeland er leder av Regional Airports Forum i ACI Europe. For Oslo Lufthavn var prisen et vitnesbyrd om at arbeidet med miljø blir lagt merke til. 

- Det er veldig tilfredsstillende at satsingen vår på miljø peker seg ut, da dette har vært en viktig del av vår strategi siden vi åpnet i 1998, sier Nilsen og fortsetter:

- Denne prisen er et godt tegn på at vi er på rett vei i miljøarbeidet vårt, og dette er en anerkjennelse vi selvsagt er stolte av.

«ECO Innovation Award» deles ut til den flyplassen som har demonstrert fremragende miljøprestasjoner og i særdeleshet en innovativ tilnærming til miljøledelse.

Pristildelingen vurderes utfra en rekke kriterier, blant annet: Miljøbevissthet, klimagassutslipp, involvering av interessenter, utslipp og støy.

Dette er blant miljøtiltakene Oslo Lufthavn har prioritert de siste årene:

Energitiltak
Dette knytter seg til fornybar energi og hvordan Oslo Lufthavn tradisjonelt har tenkt med varmeveksling mot grunnvannet.

I forbindelse med utbyggingen av flyplassen har OSL et krav om at strømbehovet per kvadratmeter i Terminalen skal være det halve av det som var et nytt og moderne bygg ved åpning i 1998. Det har utfordret både arkitekter og ingeniører, og det legges nå blant annet opp til at Oslo Lufthavns snødeponi skal brukes til kjøling av Terminalen sommerstid.

Oslo Lufthavn satser veldig på utfasing av fossil energi, som brenning av olje.

Rent grunnvann
Oslo Lufthavn har brukt mye ressurser på å holde på grunnvannskilden ren, da flyplassen ligger rett over en potensiell fremtidig drikkevannskilde.

Luftrom og flystøy
Oslo Lufthavn var den første flyplassen i verden som benyttet oss av det såkalte «Point Merge»-systemet, som kombinerer høy kapasitet med forutsigbare flytraseer.  Oslo Lufthavn satser mye på i størst mulig grad å ikke fly over de tettest bebygde områdene.
Det siste året har Oslo Lufthavn testet kurvede innflygninger, og til å være veldig tidlig ute med å implementere dette som et fast system for innflygning.

Klimautslipp 
Måten Oslo Lufthavn håndterer sine klimagasser på har gitt flyplassen den høyeste sertifiseringen i ACA (Airport Carbon Accreditation). Denne sertifiseringen betyr at Oslo Lufthavn lager et årlig tredjepartsverifisert klimaregnskap i samsvar med ISO 14064 og arbeider systematisk med å redusere klimagassutslipp sammen med aktørene på lufthavnen.

Last ned pressemelding (på engelsk) fra ACI Europe under.

Oslo Lufthavn AS er et heleid datterselskap av Avinor. Selskapet eier og driver Norges hovedflyplass, Oslo Lufthavn, som er et viktig kommunikasjonsknutepunkt i Norge med ca. 23 millioner reisende og mer enn 230 000 flybevegelser per år. 

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar