Følg Oslo lufthavn

Oppdatert: Politisk streik vil påvirke flytrafikken

Pressemelding   •   jan 28, 2015 06:30 CET

LO, YS og Unio har varslet en politisk markering onsdag 28. januar mellom klokken 14.00 - 16.00. Dette vil innebære forstyrrelser i flytrafikken på Oslo Lufthavn onsdag ettermiddag.

Aksjonen vil ha konsekvenser for bemanningen på Oslo Lufthavn og legger begrensninger på trafikkavviklingen.

Onsdag 28. januar 2015, i tidsrommet mellom 14.00 – 16.00 vil det ikke bli gitt tillatelse til oppstart av fly på Oslo Lufthavn. Med unntak for ambulansefly, Politiet og Forsvaret (knyttet til liv, helse og rikets sikkerhet).

Landinger ved Oslo Lufthavn er ikke påvirket av den politiske streiken, men kan bli påvirket av tilsvarende aksjoner på andre norske lufthavner.

Terminalen vil være åpen for passasjerer under aksjonen, mens sikkerhetskontrollen og innsjekk vil være i drift med noe redusert kapasitet. Serveringsstedene og forretninger vil også holde åpent.

- Det må påregnes forsinkelser i flytrafikken utover ettermiddagen og kvelden som følge av den politiske streiken tidligere på dagen, sier medieansvarlig Joachim Westher Andersen.

For informasjon om aksjonens konsekvenser for egen flygning bes reisende holde seg orientert gjennom sitt flyselskap eller via osl.no.

Det tas forbehold om endringer.

Avinors oversikt over flytrafikken i resten av landet

Avinor bidrar til at rundt 50 millioner flypassasjerer kan reise til og fra selskapets 46 lufthavner på en sikker og effektiv måte. 3000 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Dette inkluderer tårn og kontrollsentraler, bakketjeneste og utvikling av servicetilbud ved lufthavnene. Avinor er et statlig aksjeselskap og finansieres gjennom luftfartsavgifter og salg på lufthavnene.

Oslo Lufthavn AS er et heleid datterselskap av Avinor. Selskapet eier og driver Norges hovedflyplass, Oslo Lufthavn, som er et viktig kommunikasjonsknutepunkt i Norge med ca. 24 millioner reisende og mer enn 235 000 flybevegelser per år. 

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar