Følg Oslo lufthavn

Oslo Lufthavn er Skandinavias største lufthavn i februar

Pressemelding   •   mar 12, 2013 14:37 CET

I februar passerte Oslo Lufthavn for første gang København og er dermed den største lufthavnen i Skandinavia denne måneden. 

- Dette er noe vi har ventet på i spenning. Dette er meget gode nyheter for oss og noe vi er stolte av. Samtidig er vi klar over at København vil være størst på årsbasis, forteller adm. direktør ved Oslo Lufthavn Nic. Nilsen.

I februar reiste 1 605 408 passasjerer over Oslo Lufthavn. Dette er en nedgang på 0.2% sammenlignet med fjoråret. Antall utenlandsreiser økte med 1.9 %, mens innlandstrafikken ble redusert med 2,4 %. Antall flybevegelser i februar var 16 876. Dette er en nedgang på 3,9 % fra februar 2012.

- Den svake nedgangen generelt skyldes i første rekke at det var skuddår i fjor. På utland ser vi igjen at chartertrafikken drar opp tallene. For oss er det viktigere å levere tjenester av høy kvalitet som etterspørres av flyselskap og passasjerer, enn å bi størst, avslutter adm. direktør Nic. Nilsen.  

(tallene ligger vedlagt som pdd)

Oslo Lufthavn AS (OSL) eier og driver Norges hovedflyplass, Oslo Lufthavn Gardermoen. OSL er et viktig kommunikasjonsknutepunkt i Norge med mer enn 22 millioner reisende og mer enn 200 000 flybevegelser per år. Oslo Lufthavn AS er et heleid datterselskap av Avinor.

Vedlagte filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar