Følg Oslo lufthavn

Ny passasjerrekord på Oslo Lufthavn i september

Pressemelding   •   okt 10, 2013 08:58 CEST

Det ble satt ny passasjerrekord for én dag på Oslo Lufthavn fredag 27. september, da 88 046 passasjerer reiste over lufthavnen.

- Denne dagen markerte starten på høstferien for mange. At vi har håndtert over 88 000 passasjerer på én dag viser at vi har et velfungerende apparat i sving, sier administrerende direktør Nic. Nilsen.

Også i september som helhet er det økning i trafikken. 2 124 305 passasjerer reiste over OSL i løpet av måneden, en økning på 4,2 % sammenlignet med september 2012. Antall flybevegelser økte med 3,1 %. Så langt i år har Oslo Lufthavn opplevd en økning på 4 % i forhold til 2012.

Veksten var størst på utenlandsruter, som økte med 5,1 % sammenlignet med i fjor. Innenlands er det 3 % flere reisende, men det har vært en betydelig reduksjon i chartertrafikken, som viser en nedgang på 12,1 % sammenlignet med 2012.

- Nordmenn har generelt stor reiselyst og muligheten til å reise. Bra vær på Østlandsområdet både i sommer og i høst har nok hatt sitt å si for nedgangen på chartertrafikken. Samtidig var det én mindre lørdag i september i år kontra i fjor, og historisk sett har vi flest charterflygninger på lørdager, forklarer Nilsen.

- Men den generelle økningen i trafikken er veldig gledelig og viser at vi er i stadig vekst, og at flere reiser. Det er vi godt fornøyd med, sier Nilsen.

Blant de største rutene med sterkest vekst var det sterkest på Oslo-London med 10 % økning i september.

- Det har vært en trend i det siste med økt interesse for London. Samtidig har Norwegian økt tilbudet sitt til London Gatwick. Det kan virke som London har kommet tilbake som den mest populære storbydestinasjonen, mener Nilsen.*

Oslo Lufthavn kunne også vise til en punktlighet på 88 % i løpet av september måned.

- At vi leverer så god punktlighet samtidig som vi er inne i en hektisk utbyggingsperiode, er en honnør til alle våre ansatte, avslutter Nilsen.

Vedlagt statistikk ligger under.

Oslo Lufthavn AS eier og driver Norges hovedflyplass, Oslo Lufthavn. Oslo Lufthavn er et viktig kommunikasjonsknutepunkt i Norge med mer enn 22 millioner reisende og mer enn 200 000 flybevegelser per år. Oslo Lufthavn AS er et heleid datterselskap av Avinor.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar