Følg Oslo lufthavn

Møter Munch på Oslo Lufthavn

Pressemelding   •   jan 18, 2013 09:43 CET

Reisende som ankommer Oslo lufthavn fra utlandet, vil nå møte en verdenskjent maler. I forbindelse med jubileumsutstillingen Munch 150, er det nå hengt opp reproduksjoner av Edvard Munch i Terminalen. Utstillingen presenteres bak  Duty Free- butikken og ved rulletrappen som går ned til ankomstområdet.

Utstillingen viser flere kjente verk, som for eksempel «Skrik», «Livets dans» og «Pikene på broen», for å nevne noen.  Utstillingen skal fungere som en fristende påminnelse om jubileumsutstillingen i Oslo, for våre ankommende utlandspassasjerer. Utstillingen vises frem til oktober 2013.

Bakgrunnen for utstillingen på Oslo Lufthavn er en samarbeidsavtale mellom OSL og Munch-jubileet, Profilering av Munch på ankomstnivå er bare ett av flere tiltak som vil foregå i forbindelse med samarbeidsavtalen. Det er i tillegg aktuelt å profilere Munch også på innlandsdelen av terminalbygget.

- Munch er en av Norges aller viktigste kunstnere gjennom alle tider. Det er derfor en  glede for Oslo Lufthavn å kunne bidra til at flere blir oppmerksom på hans kunst. Vi håper verkene som henger her på flyplassen bidrar til at flere besøker jubileumsutstillingen, sier pressesjef ved Oslo Lufthavn Vegar Gystad

Kommunikasjonsdirektør Bård Hammervold ved Munch-museet er glad for samarbeidet.
– Vi er veldig glade for å ha med oss OSL på laget. Med vår målsetning om å skape nysgjerrighet og begeistring for Munchs kunst, særlig internasjonalt, så kunne vi ikke fått en bedre samarbeidspartner, sier Hammervold.

Den reisende Margaret McGrath lot seg imponere av utstillingen. Hun syntes det var svært prisverdig at det var hengt opp kunstverker for å gjøre en lang gåtur mer spennende. Hun kjente ikke til jubileet på forhånd, men syntes absolutt det fristet med et besøk selv om hun hadde vært på Munch-museet tidligere.

- Munch er en spennende kunstner, og bildet «Skrik» er min personlige favoritt, sier Margaret McGrath.

Se også disse linkene lenkene for mer info om Munch-jubileet: http://www.munch150.no/no/Program og http://www.munch150.no/no/Samarbeidspartnere

Oslo Lufthavn AS (OSL) eier og driver Norges hovedflyplass, Oslo Lufthavn Gardermoen. OSL er et viktig kommunikasjonsknutepunkt i Norge med mer enn 22 millioner reisende og mer enn 200 000 flybevegelser per år. Oslo Lufthavn AS er et heleid datterselskap av Avinor.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar