Følg Oslo lufthavn

Direkte fra Oslo lufthavn til varmen i Miami

Pressemelding   •   sep 28, 2016 11:09 CEST

I dag feiret Oslo lufthavn åpningen av den viktige SAS-ruten til Miami fire ganger i uken.

Når Avinor Oslo lufthavn nå feirer det første flyet i den direkte SAS-ruten til Miami, er det en viktig begivenhet.

I dag lanserte SAS sin nye rute fra Avinor Oslo lufthavn til havnebyen Miami i Florida. Ruten vil ha fire avganger i uken. Star Alliance-selskapet SAS vil benytte 264-seters fly av typen Airbus A330 til å betjene en av Oslos største hittil ubetjente ruter.

Analyser har vist at mange reiser mellom Oslo og Miami – nå kan man gjøre det direkte uten mellomlanding på andre lufthavner.

- Vi setter stor prs på at SAS oppretter forbindelse til et av flyplassens største «uberørte punkter. Vi har lagt oss i selen for å sikre at rutekartet vårt er fylt med attraktive og etterspurte nye destinasjoner, og jeg er ikke i tvil om at den nye ruten til Miami vil bli meget populær, sier Jasper Spruit, direktør for trafikkutvikling i Avinor.

Mange reiser over Oslo lufthavn på vei til Nord-Amerika. Med den nye SAS-ruten blir det lettere enn noensinne. I tillegg til de 45 andre flyplassene i det norske Avinor-nettverket, mater over 50 andre lufthavner i Danmark, Sverige, Finland, Baltikum Oslo lufthavn med reisende til Nord-Amerika. Miami vil utgjøre en ny og viktig destinasjon i rutenettverket.

USA er et stadig mer populært reisemål:

- Nesten 500 000 nordmenn dro til USA i fjor, og med en økning på 11 % i antall amerikanere som besøkte Norge, vil den nye direkteforbindelsen bidra til videre utvikling i dette markedet, tilføyde Spruit.

Stor dag for SAS
Miami blir SAS’ andre interkontinentale rute fra Oslo lufthavn.

- Dette er lenge etterlengtet for nordmenn som søker sol og varme, kombinert med et stort mangfold av opplevelser i ypperste verdensklasse. Mange nordmenn har hus og leilighet i Miami, som også har en stor havn, og er et godt utgangspunkt for fantastiske cruisereiser i Karibien, sier informasjonssjef Knut-Morten Johansen i SAS.

- Vi ser allerede på salgstallene at den nye ruten er tatt svært godt imot blant reisende i hele Skandinavia som nå får oppleve de flotte SAS-kabinene på våre langdistansefly, Airbus A330 med 264 seter, avslutter Johansen.

Bilder fra åpningen kan lastes ned under til fri redaksjonell bruk ved riktig kreditering.

-------------------------------------------------

Avinor har ansvar for de 46 statlig eide lufthavnene og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling og leveranse av biodrivstoff til fly.
Avinor bidrar hvert år til en sikker og effektiv reise for omkring 50 millioner flypassasjerer. Om lag halvparten reiser til og fra Oslo Lufthavn.

Over 3.000 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinor finansieres gjennom luftfartsavgifter og salg på flyplassene.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar