Følg Oslo lufthavn

4 prosent økning i flytrafikken første halvår på Avinors lufthavner

Pressemelding   •   jul 14, 2014 10:29 CEST

Passasjertrafikken til og Avinors lufthavner har gått opp 4 prosent første halvår sammenlignet med samme periode i fjor. Og i juni er økningen hele 6,5 prosent. På Oslo Lufthavn er økningen på 9,7 prosent. 

Hittil i år har totalt 24,4 millioner passasjerer reist til og fra Avinors flyplasser.
Størst har økningen vært på utlandstrafikken med en vekst på 6,2 %. - Mange nye direkteruter også fra Avinors regionale flyplasser er en medvirkende årsak til økningen på utlandstrafikken, sier Gurli Høeg Ulverud, kommunikasjonssjef i Avinor.

Sterk vekst i juni

I juni er økningen på passasjertallene totalt i Avinor 6,5 % sammenlignet med samme periode i fjor. Totalt reiste nær 5 millioner passasjerer over Avinors 46 flyplasser i juni.

På Oslo Lufthavn var økningen på 9,7 prosent sammenliknet med juni 2013. Totalt reiste 2 437 707 over flyplassen i juni 2014, mot 2 223 075 i juni 2013.

-Juni er en måned med både høy forretnings- og fritidstrafikk. Den regnfulle og kjølige starten på sommeren har trolig stimulert nordmenns reiselyst, i tillegg har vi fått en betydelig styrkning av rutetilbudet på Oslo Lufthavn, sier medieansvarlig Joachim Westher Andersen, og legger til: -De nye langrutene til Norwegian har stor betydning for økningen i trafikken, men det er også en generell vekst på store, etablerte ruter.

For Bergen lufthavn Flesland var økningen i juni på 1,8 %, for Trondheim lufthavn
Værnes var økningen 3,6 %, mens Stavanger lufthavn Sola hadde en passasjervekst
på 4,2 % i juni.

Også for regionale flyplasser var det en generell vekst i juni.

Harstad Narvik lufthavn Evenes økte med 10,8 %, og lufthavnsjef Eirik
Bergstedt forklarer dette slik: - Kabinfaktoren til og fra Evenes er svært høy. I tillegg har Norwegian satt opp en ekstra flyvning mellom Evenes og Oslo. Dette er et godt utnyttet tilbud og svært positivt for regionen.

Transitt-tall er inkludert i juni.

Flybevegelser

Antall flybevegelser for 1. halvår økte med 5,4 % til 417 606 bevegelser. 
Antall flybevegelser i juni økte med 4,1 % til 76 740.

Oslo Lufthavn AS er et heleid datterselskap av Avinor. Selskapet eier og driver Norges hovedflyplass, Oslo Lufthavn, som er et viktig kommunikasjonsknutepunkt i Norge med ca. 23 millioner reisende og mer enn 230 000 flybevegelser per år. 

Vedlagte filer

Word-dokument

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar