Følg Oslo lufthavn

Velg kollektivt til Oslo lufthavn i sommer

Nyhet   •   jul 06, 2017 09:15 CEST

Grunnet begrenset parkeringskapasitet på Norges hovedflyplass oppfordres de reisende til å velge kollektivtransport de neste ukene.


Avinor Oslo lufthavn disponerer 18500 parkeringsplasser på Gardermoen, og denne sommeren har pågangen vært ekstra stor. Det nærmer seg nå fullt på alle parkeringsplasser.

- Vi oppfordrer de reisende til å bruke kollektivtransport til og fra Oslo lufthavn i de to sommerukene vi har foran oss, da vi ikke lenger kan garantere tilgjengelige parkeringsplasser, sier kommunikasjonsrådgiver Lasse A. Vangstein.

Det er flere grunner til at situasjonen har blitt som den har.

- Det er flere reisende med fly i år enn tidligere, samtidig som vi har noen færre parkeringsplasser tilgjengelig enn i fjor, forklarer Vangstein.

- Videre har Bane NOR foretatt større anleggsarbeider på jernbanen. Arbeidet startet 24. juni og vil vare til 6. august. Dette har ført til at flere togruter til og fra Oslo lufthavn er innstilt og vi opplever at flere reisende har valgt biltransport til lufthavnen.

Til tross for anleggsarbeidene på jernbanen går det tog til og fra Oslo lufthavn flere ganger i timen, både NSB og Flytoget har faste ruter. I tillegg går flybussene og rutebussene som normalt.

- Vi beklager ulempene dette medfører for de reisende, men ønsker å være tidlig ute slik at man ikke kommer til Oslo lufthavn uten å få tak i parkeringsplass. Ønsker man likevel å parkere, anbefaler vi at man forhåndsbestiller parkeringsplass på avinor.no/parkering slik at man sikrer seg plass før man ankommer.

- Slik det ser ut nå regner vi med at de verste utfordringene gir seg innen utgangen av juli, men inntil da håper vi de reisende ser på alternative transportløsninger før de skal ut og fly i sommer, avslutter Vangstein.

Forhåndsbestill din parkeringsplass her

Kommentarer (1)

  Flubussen kan være et godt alternativ uansett. Bor du litt utenfor Sentralbanestasjonen bruker Flybussen kortere reisetid.
  Man slipper å bytte transportmiddel på vegen og kan sobe den lille tiden det tar.
  Bussen har avganger fra rundt i Oslo grytidlig på morgenen og nattavkanger om du skulle reise veldig tidlig.
  Bussene tar deg nesten inne i avgangshallen så du er omtrent inne i flyen når du går av.
  Reisetiden er den tid fra du forlater hjemmet til du er fremme.
  Det er der Flybussen vinner på tid og kvallitet.
  God reise.

  - Rune - 06-07-2017 16:06 CEST

Legg til kommentar

Kommentar