Følg Oslo lufthavn

Parkert piano ved Oslo Lufthavn.

Nyhet   •   apr 22, 2016 08:15 CEST

Åpnet torsdag med besøk av VAMP!

Faglig råd hos JM Norway har besluttet å tildele et Schimmel I182 flygel til Oslo Lufthavn, som dermed blir en del av prosjektet «Parkert piano», ett prosjekt finansiert i regi av Sparebankstiftelsen DnB.

Faglig råd har lagt noen forutsetninger for deres tildeling:

  • Instrumentet plasseres et sted som så å si alle reisende passerer.
  • Prosjektet skal være i samarbeid med Ullensaker kommune.
  • Være åpen for andre aktører som ønsker å gjøre prosjekter/ konserter ved Parkert piano Gardermoen. Være seg festivaler og andre kulturaktører.
  • Lage en plan for instrumentet etter de tre årene så det fremdeles vil være i bruk, helst også av unge musikere.


Et krav for tildelingen er at instrumentet står tilgjengelig for publikum, så det er spillbart til enhver tid.

- Dette er et ledd i å øke passasjeropplevelsen på Oslo Lufthavn. Vi ser på dette som et spennende prosjekt, og ser frem til mange hyggelige musikalske opplevelser på Oslo Lufthavn i årene som kommer, sier prosjektleder Kristin Olsen på Oslo Lufthavn.

Åpnet med besøk av VAMP Flygelet står rett etter inngangen til Pir Syd, vis á vis gate A12 i innlandsterminalen. Torsdag ettermiddag var det høytidelig og offisiell åpning, blant annet med det velkjente bandet VAMP som fremførte «Liten fuggel» og «Tir Na Noir» for de reisende.

- Åpningen var et samarbeid med Ullensaker kommune, og den anerkjente norske pianisten Ingrid Andsnes spilte et 4-hendig stykke for oss sammen med pianotalentet Jin Le Tran, sier Olsen.

Den 15 år gamle sangeleven Isold Apeland fra Ullensaker kulturskole fremførte sin selvkomponerte låt «Solen» sammen med pianist Anders Brunvær Hauge.

Publikum fikk også høre et 4-hendig pianostykke fremført av Lisa Dressen og Synne Gilbu, bandet «So Are We» fremførte låtene «Streets» og «Follow me».

- Vi håper de reisende satt pris på dette lille avbrekket i reisehverdagen. Det var veldig hyggelig med så mange fine musikkinnslag, og litt ekstra stas at VAMP tok seg tiden til å spille for oss, avslutter Olsen.

Video og bilder kan lastes ned under.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar