Følg Oslo lufthavn

Norsk Bergindustris natursteinspris til Avinor

Nyhet   •   okt 13, 2017 08:56 CEST

Avinor ble tildelt Norsk Bergindustris natursteinspris 2017. Flysidedirektør Henning Bråtebæk fra Avinor (t.v), styreleder i Norsk Bergindustri Henrik Bager og prosjektleder i Avinor Terje Bråten tok imot prisen. (Foto: Olav Hallset)

Avinor ble tildelt Norsk Bergindustris natursteinspris 2017 under bergindustriens høstmøte i Trondheim på torsdag. Avinor mottar prisen for gulvet i det nye terminalbygget på Oslo lufthavn. 

Norsk Bergindustris natursteinspris skal ifølge statuttene tildeles personer, bedrifter eller prosjekter for innovativ bruk eller produksjon av norsk naturstein. Prisen kan i tillegg tildeles prosjekter som har bidratt til å fremme god bruk av norsk naturstein i Norge eller utlandet.

Begrunnelsen for årets tildeling er at Avinor Oslo lufthavn i arbeidet med gulvet i den nye terminalen har strukket seg langt for å få akkurat det gulvdekket arkitekten ønsket, nemlig marmor fra Fauske. Blant annet sørget prosjektet for å gjenåpne det aktuelle steinbruddet i Fauske for å få riktig materiale. Oslo lufthavn gir på denne måten norsk naturstein en fantastisk eksponering mot alle dem som benytter den nye avgangshallen landets hovedflyplass.

Henrik Bager, styreleder i Norsk Bergindustri delte ut prisen under festmiddagen på bransjens høstmøte.

-Oslo lufthavn er et av de største vinduene vi har mot omverden, og det flotte natursteinsgulvet i det nye terminalbygget gir et godt bilde av steinlandet Norge, sier Bager.

Taper ofte priskonkurransen

Norsk naturstein er svært konkurransedyktig med tanke på kvalitet og utseende. Likevel velges ofte billigere, utenlandske alternativer. Derfor er det ekstra gledelig at en aktør som Avinor velger norsk.

-Til tross for at natursteinsmaterialene sjelden utgjør store deler av de totale byggekostnadene velges ofte billigste alternativ, og det er sjelden det norske. Norge produserer naturstein i verdensklasse, og vi er veldig glade for at Avinor tar ansvar for å vise den frem til sine reisende, sier Henrik Bager.

-Vi valgte marmoren fra Fauske fordi det var klart best kvalitet og fordi vi ønsket å beholde det samme kvalitetsmessige og visuelle uttrykket fra den eksisterende terminalen. Gulvet er en del av den totale terminalopplevelsen og vi er stolte av at leverandøren er norsk og at vi har blitt anerkjent for valget, sier direktør for flysidedrift i Avinor, Henning Bråtebæk..

Totalt er det lagt tilsvarende tolv fotballbaner med fauskemarmor i terminalen på Oslo lufthavn.

For mer informasjon, kontakt kommunikasjonsansvarlig i Norsk Bergindustri, Olav Hallset
Avinor Oslo lufthavn v/pressevakt 918 15 614

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar