Følg Oslo lufthavn

Noe nedgang ved Oslo Lufthavn

Nyhet   •   feb 10, 2015 15:07 CET

Innlandstrafikken ved Oslo Lufthavn gikk ned i januar, og bidro til nedgang målt opp mot fjoråret.

Totalt reiste 1 603 822 passasjerer til eller fra Oslo Lufthavn i januar. Dette er 1,8 prosent lavere enn samme måned i fjor.

I januar vokste rutetrafikken utlands til og fra Oslo Lufthavn med 2,3 prosent, samtidig som det var stor nedgang i antall charterpassasjerer. Totalt gir dette et uendret antall passasjerer på utenlandsreiser. Innlandstrafikken gikk ned med 3,7 prosent.

- Det er en økning på nye utenlandsruter og ruter med kapasitetsvekst, som Dubai, Frankfurt, Orlando og Madrid. Samtidig kan nedskjæringer i oljebransjen ha bidratt til at vi ser en stor nedgang på ruten til Stavanger, sier administrerende direktør Øyvind Hasaas.

- Målsetningen vår er å øke kapasiteten og rutetilbudet på Oslo Lufthavn, og vi håper dette kan bidra til å bremse eller snu nedgangen vi hadde nå i januar, avslutter Hasaas.

Antall flybevegelser ved Oslo Lufthavn gikk ned med 7,3 prosent.

Nedgang over hele landet
Innlandstrafikken til og fra Avinors flyplasser gikk ned med over 5 prosent i januar sammenlignet med samme måned i fjor.

Også utlandstrafikken gikk ned – med 0,1 prosent. Til sammen reiste 3 335 025 passasjerer til og fra Avinors flyplasser i januar.

- Vi ser en klar trafikknedgang, en utvikling som startet på tampen av fjoråret. Vi vil følge utviklingen framover nøye, samtidig som vi jobber kontinuerlig med effektiviseringstiltak i egen organisasjon, sier konsernsjef Dag Falk-Petersen.

Og blant de andre store flyplassene har Bergen lufthavn en nedgang på 7,6 prosent, Stavanger lufthavn 6 prosent – og Trondheim lufthavn 5,1 prosent.

Antall flybevegelser til og fra Avinors flyplasser har gått ned med 5 prosent.

Trafikkstatistikk for Oslo Lufthavn kan lastes ned under.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar