Følg Oslo lufthavn

Klart for pinseutfarten

Nyhet   •   mai 20, 2015 14:01 CEST

Mange skal på reise i pinsen, og vi har samlet noen tips til deg som er på farten.

Vi står foran vårens siste helg med «rød» dag, og mange bruker pinsehelgen til å reise bort. Spesielt fredag peker seg ut som en veldig stor utfartsdag.

- Det betyr mange mennesker i terminalen, men vi er godt forberedt og satser på en god utfartshelg, sier medierådgiver Lasse A. Vangstein ved Oslo Lufthavn.

Vær forberedt
Mange på reise samtidig kan medføre noen køer i blant annet sikkerhetskontrollen, men du kan bidra til å korte ned ventetiden. Forbered deg mens du venter. Ta av deg belte og store smykker og legg ting du har i bukselommen over i jakken eller håndbagasjen din. Pakk det ned i ytterklær eller håndbagasjen og lukk igjen dette. Ikke la verdi- og knuselige gjenstander som mobilen og lommeboken ligge løst i boksen. Alle elektroniske gjenstander (laptop, nettbrett, kamerautstyr etc.) som er større enn lommeformat skal legges frem for å gjennomlyses separat. Briller kan beholdes på.

Flytende væske skal være i beholdere på 100ml eller mindre, og disse beholderne skal ligge i en lukket, gjennomsiktig 1-liters plastpose. Kun én pose per passasjer er tillatt. Du får slike poser rett før sikkerhetskontrollen dersom du har glemt dette.

- Bruk våre digitale hjelpemidler for å gjøre reisen din enklere, oppfordrer Vangstein.

På OSL-appen, osl.no, på skjermene på Flytoget eller ved sikkerhetskontrollen kan du enkelt se beregnet ventetid i sikkerhetskontrollen. På nettsiden og i OSL-appen kan du også sjekke hvilken gate flyet ditt går fra.

Til og fra Oslo Lufthavn
Mange velger kollektivtransport til og fra flyplassen vår. Vil du at reisen skal gå på skinner velger du NSB eller Flytoget. Flybussen og Flybussekspressen tar deg også rett til døren fra forskjellige destinasjoner.

Kjører du selv har vi et godt utvalg parkeringsmuligheter, både utendørs og under tak rett ved terminalen. Forhåndsbestill din parkering på parkering.osl.no for de beste prisene.

Døgnåpen sikkerhetskontroll
Fra og med 22. mai er sikkerhetskontrollen på Oslo Lufthavn døgnåpen for sommersesongen.

- Dette er for at reisende som ankommer Oslo Lufthavn på kveld eller natt skal kunne komme gjennom sikkerhetskontrollen på et tidligere tidspunkt. På den måten kan vi unngå lange ventetider i avgangshallen på morgenen. Det vil også være nattåpne serveringstilbud på innsiden for de som ønsker noe å spise i løpet av natten, sier Vangstein.

Flest reiser fredag
Trafikktallene viser mange reisende både torsdag, fredag, mandag og tirsdag, hvor fredagen er den størst med nesten 90 000 passasjerer til og fra Oslo Lufthavn. Det er ikke helt på rekordnivå, men 90 000 personer til og fra flyplassen er en del mer enn en gjennomsnittlig dag.

- Vi ser frem til å ta imot alle på reise, og trenger du hjelp på flyplassen kan gjengen i Passasjerservice hjelpe deg med det meste, enten i skranken på ankomstnivå eller via våre Facebook-sider. Se også etter våre flyplasshjelpere i lilla t-skjorter med en stor «I» på ryggen. De er i terminalen for å hjelpe deg, avslutter Vangstein.

Følg også Oslo Lufthavn på Twitter og Instagram.

Slik blir pinsetrafikken
Her er en oversikt over passasjertall ved Oslo Lufthavn i forbindelse med pinsehelgen.*

Torsdag 21. mai – 81 243
Fredag 22. mai – 89 029
Lørdag 23. mai – 44 900
Søndag 24. mai – 57 037
Mandag 25. mai – 74 049
Tirsdag 26. mai – 78 727

* Forventede passasjertall på avgang og ankomst

Kommentarer (1)

    Hei, jeg savner noe som helst informasjon om mulig SAS pilotstreik fra i morgen. Jeg skjønner at dere ikke synes at det er hyggelig å skrive om sånt, men jeg regner med at dere faktisk forbereder for det. Jeg er i utlandet og skal hjem i morgen, og får beskjed om å kontakte SAS for infomasjon, men deres internettsider har kollapset. Håpet derfor å finne noe info hos dere, men dengang ei.....

    - Alice Gaustad - 20-05-2015 21:43 CEST

Legg til kommentar

Kommentar