Følg Oslo lufthavn

Høstferien står for døren

Nyhet   •   sep 27, 2016 16:14 CEST

Familieslusen ved Avinor Oslo lufthavn kan brukes av alle som reiser med barn under 12 år.

Høstferien nærmer seg - her har du noen reise- og pakketips.

Mot slutten av uken starter høstferietrafikken for fullt ved Avinor Oslo lufthavn. Torsdag 29. og fredag 30. september, samt søndag 2. oktober er store reisedager.

- Fredag skiller seg ut, da kan vi nå over 94 000 reisende til og fra Oslo lufthavn, sier kommunikasjonssjef Joachim Westher Andersen.

- Vi setter nok ikke passasjerrekord, men det er mange som skal ut og reise i disse dagene.

I løpet av høstferieukene 40 og 41 vil opp mot 1,4 millioner mennesker, eller tilsvarende nesten en tredjedel av Norges befolkning, reise til eller fra Oslo Lufthavn

- Vi har gode trafikkprognoser for høstferien og er godt forberedt på alle poster deretter. Trafikktoppene på de store reisedagene merker vi alltid, men vi har stor tro på at vi skal ta imot de store passasjermengdene på en god måte, sier Andersen.

Få bedre reisepuls
Litt mer kø enn vanlig og mange mennesker er nesten ikke til å unngå når det norske folk drar på høstferie med fly. Med enkle grep kan de reisende få en bedre start på ferien og unngå stress og angst for å miste flyet sitt.

- I det store og hele handler det om å anse reisen sin som startet i det man forlater døren hjemme. Ta høyde for nok tid fra man går ut døren hjemme til man sitter i flyet, påse at bagasjen er pakket riktig og at alle reisedokumenter er med på turen. Har man ikke lastet ned vårt digitale reisefølge EarlyBird er dette noe vi anbefaler. Snart har en kvart million nordmenn lastet den ned og den sørger for at du som reisende får de beste tilbudene og reisetipsene samlet på samme sted, forklarer Andersen.

Her blir du en EarlyBird

Forbered deg godt før sikkerhetskontrollen
- Vi anbefaler også at man gjør gode forberedelser før man skal passere sikkerhetskontrollen. Ta av belter, ta ut nettbrett og PCer fra reisevesken. Slike små grep kan bidra til at prosessen gjennom sikkerhetskontrollen går mer smidig, både for deg selv og for de som venter i kø bak deg.

For reisende med barn har Oslo lufthavn en egen barnesluse i sikkerhetskontrollen. Se etter «Felix & Fiona»-flyet sentralt i sikkerhetskontrollen, og følg sporene på bakken. Barneslusen kan brukes av alle som reise med barn under 12 år.

Utnytt lavtrafikkperiodene
Det er svingninger på dager og klokkeslett i antall reisende som passerer gjennom flyplassen. Dagen på Oslo lufthavn starter tidlig, og fra klokken syv går passasjertallene rett til værs. I ellevetiden og rundt klokken 16 inntreffer de definitive toppene.

- Vi ser en nedgang i trafikken mellom klokken 12 og 14. Har du mulighet til å komme til flyplassen på den tiden, kan du spare deg for tid og stress. Etter klokken 22 og fram mot midnatt minsker også trafikken mye, sier Andersen.

- Lørdag før høstferien forventer vi forholdsvis lave passasjertall, og dette er en undervurdert reisedag. Da faller passasjertallene i våre prognoser med en tredjedel, fra i snitt 77 000 til 43 000 reisende. Kan du planlegge ferieturen til lørdager, er det et godt råd fra vår side.

Barn som reiser alene
I høstferien er reiser det også mange barn alene. Dette er en målgruppe Oslo lufthavn og flyselskapene har et stort fokus på.

Alle de norske flyselskapene tilbyr assistansetjenester for barn som reiser alene, både innlands og utlands, men denne må bestilles på forhånd. Barn kan reise alene fra de er fem år gamle. Etter fylte 12 år har de ikke lenger krav på assistanse fra flyselskapet.

Når man følges av flyselskapet får barnet utdelt en informasjonsmappe som de må bære synlig under hele turen. Husk at du ved innsjekk må oppgi kontaktinformasjon til de som skal hente barnet. Vi anbefaler at dette fylles ut på forhånd for en raskere innsjekking. Skjemaene finnes på nettsidene til de norske flyselskapene. Det er viktig at den som henter tar med legitimasjon og er den samme som står oppført.

Følge barnet til flyet Du kan følge barnet gjennom sikkerhetskontrollen og frem til flyet så lenge du har et ledsagerbevis. Dette beviset blir utstedt ved innsjekkingsskranken, så du må selv spørre etter dette når du sjekker inn barnet. Det kun er én foresatt som kan følge barnet.

Skal barnet reise ut av Schengen kan barnet kun følges frem til passkontrollen.

Her finner du mer informasjon om barn på reise

For flere tips før din reise i høstferien, anbefaler vi deg å besøke avinor.no/oslo

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar