Følg Oslo lufthavn

Høstferien på Norges hovedflyplass

Nyhet   •   sep 26, 2017 14:00 CEST

Høstferien blir travel på Oslo lufthavn (Foto: Avinor Oslo lufthavn)

- Fredag og søndag i begge høstferieukene er de travleste dagene. Uansett anbefaler vi alle reisende å beregne litt ekstra tid slik at man får startet ferien med lave skuldre og godt humør, sier kommunikasjonssjef Joachim Westher Andersen.

Større plass til gode opplevelser
Den offisielle åpningen av nye Oslo lufthavn er overstått og de nye passasjerområdene er satt i full drift. Reisende med SAS og Norwegian benytter seg av hver sin del av avgangshallen og Norges hovedflyplass kan nå by på 30 sluser i sikkerhetskontrollen.

- I sikkerhetskontrollen har vi ned mot fem minutter i gjennomsnittlig ventetid i 2017 og det ønsker vi å levere også på de store trafikkdagene i høstferien, forklarer Andersen.

Men det aller viktigste rådet til de reisende denne høsten er å skru av autopiloten, følge med på skiltingen og nyte alle de nye spisestedene og butikkene flyplassen har å tilby.

- Vi har nesten doblet vår terminalstørrelse, og det er mye nytt man må forholde seg til på flyplassen. Vi har også åpnet mange nye spisesteder og mange nye spennende butikker, så man har rikelig med anledning til å få seg noe godt å spise og shoppe litt før man setter seg på flyet, sier Andersen.

Restaurantguiden: Her kan du velge mellom mange gode spisesteder 

Sikkerhetskontrollen

I sikkerhetskontrollen sparer man mye tid om man ikke har med seg væske ut over 100 ml. Skarpe gjenstander er forbudt å ta med om bord. Husk også at alt av metall skal fjernes fra kroppen og at PC, nettbrett og fotoutstyr skal ut av bagen ved passering.

- Hvis alle forbereder seg litt før de kommer frem til skranken i sikkerhetskontrollen kan det bidra til å korte ned kø-tiden, oppfordrer Andersen.

De som benytter lufthavnens selvbetjente løsninger og leverer inn bagasjen selv, oppfordres til å knytte sammen lange reimer, hemper eller stropper slik at dette ikke henger seg fast i bagasjebåndet. Dette gjelder da spesielt for sekker og bager. Er du i tvil om din bagasje er godt nok pakket, kontakt personalet i nærheten.

Les også: Bestill parkeringen din kjapt og enkelt her

Trenger du assistanse kan du booke det her

Utnytt lavtrafikkperiodene
Det er svingninger på dager og klokkeslett i antall reisende som passerer gjennom flyplassen. Trafikktoppene er tidlig på morgenen og på ettermiddagen, mens det er mindre trafikk midt på dagen og på kvelden. 

- Vi ser en nedgang i trafikken mellom klokken 12 og 14. Har du mulighet til å komme til flyplassen på den tiden, kan du spare deg for tid og stress. Etter klokken 20 og fram mot midnatt minsker også trafikken mye, sier Andersen.

- Lørdager er en undervurdert reisedag hvis man vil unngå de store trafikktoppene. Da faller passasjertallene i våre prognoser med en tredjedel. Kan du planlegge ferieturen til lørdager, er det et godt råd fra vår side.

For flere tips før din reise i høstferien, anbefaler vi deg å besøke avinor.no/oslo

Shoppe litt? Her er en oversikt over shoppingmulighetene hos oss. 

Har du spørsmål om ditt besøk på Oslo lufthavn, så er passasjerservice på jobb hele døgnet. Send oss gjerne en beskjed i innboksen eller på veggen på Facebook-siden vår om det er noe du lurer på.
www.facebook.com/OsloLufthavn

Trafikktall – høstferien:

Mandag 25. september: 87310
Tirsdag 26. september: 78 944
Onsdag 27. september: 83 151
Torsdag 28. september: 88 677
Fredag 29. september: 97 496
Lørdag 30. september: 57 601
Søndag 01. oktober: 94 779

Mandag 02. oktober: 82 128
Tirsdag 03. oktober: 73 130
Onsdag 04. oktober: 77 910
Torsdag 05. oktober: 85 054
Fredag 06. oktober: 95 301
Lørdag 07. oktober: 60 588
Søndag 08. oktober: 95 476

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar