Følg Oslo lufthavn

Gjør reisen hjem til jul enklest mulig

Nyhet   •   des 10, 2014 14:12 CET

Til jul er det mange som skal fly hjem og vi har to klare oppfordringer til alle som skal reise: Møt opp i god tid og send alle innpakkede julegaver i innsjekket bagasje.

- Våre folk er på jobb for de reisende og ønsker at de skal få en best mulig reise hjem til jul. Derfor er det ekstra kjedelig for oss når vi må åpne og eventuelt ødelegge julegaver. Det er ingen god følelse, og vi håper folk tar oppfordringen vår om å sende julegaver i innsjekket bagasje, sier Vangstein.

- Det kan også være lurt å bruke god emballasje og pakke inn julegaver som kan knuse på en forsvarlig måte. 

Parfyme, alkohol og kremer er gaver med flytende innhold og er ikke tillatt i håndbagasjen i mengder over 100ml. En annen populær gave er spekemat med medfølgende kniver, noe som heller ikke kommer igjennom kontrollen.

- I tillegg kan mat og kaker fort blir problematisk, legger Vangstein til.

- Mat er i utgangspunktet tillatt i håndbagasjen, men noen julekaker inneholder for eksempel krem som betegnes som flytende.

Ikke vær ute i siste liten
Med flere reisende enn vanlig er det viktig at man beregner god tid. På Oslo Lufthavn sine hjemmesider finner du anbefalte oppmøtetider for reiser i Norge, Europa og Nord-Amerika.

- Med flere passasjerer og ofte litt ekstra julebagasje kan tiden i både innsjekk og sikkerhetskontrollen variere noe. Spesielt mellom klokken 06.00 - 10.00 og 15.00 – 18.00 er det mange som reiser og derfor lurt å beregne litt mer tid enn vanlig. Det er bedre å være ute i god tid og få en fin start på juleferien, forteller Vangstein.

Hjelp til med å skape god flyt i sikkerhetskontrollen
For at flyten i sikkerhetskontrollen skal være best mulig er det viktig at alle reisende hjelper til med å effektivisere kontrollen.

Ta av vinterjakken, belter og vintersko før du går igjennom portalen. Legg frem alle elektroniske gjenstander og beholdere med væske slik at de kan gjennomlyses separat. Flytende væske skal være i beholdere på 100ml eller mindre og disse beholderne skal ligge i en lukkbar 1-literspose.  Hver passasjer kan kun ha med seg én pose med flytende væske.

- Klarer vi å spare 10 sekunder pr. reisende i sikkerhetskontrollen blir det samlet mye tid som kan utgjør stor forskjell for alle som skal passere. Det blir som å gi alle dine medpassasjerer et positivt bidrag til en god juleutfart, avslutter Vangstein.

FAKTA

Slik blir juletrafikken*:
Mandag 15. desember: 59 400 passasjerer
Tirsdag 16. desember: 57 500 passasjerer
Onsdag 17. desember: 61 600 passasjerer
Torsdag 18. desember: 66 900 passasjerer
Fredag 19. desember: 74 000 passasjerer
Lørdag 20. desember: 40 600 passasjerer
Søndag 21. desember: 57 100 passasjerer
Mandag 22. desember: 52 300 passasjerer
*Forventede passasjertall på avgang og ankomst.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar