Følg Oslo lufthavn

Egen bunadssluse til 17. mai

Nyhet   •   mai 13, 2015 15:18 CEST

I fjor fikk alle som reiste fra Oslo Lufthavn i bunad anledning til å benytte seg av familieslusa. I år gjentas suksessen!

Ordningen vil være tilgjengelig 16. og 17. mai. Ved å skille ut de som reiser i bunad, fjerner man en flaskehals og opprettholder en god flyt gjennom sikkerhetskontrollen for alle reisende.

Benytt familieslusen

Ideen bak å la passasjerer iført bunad benytte seg av familieslusen kom via forslag på Oslo Lufthavn sin Facebook-side i fjor.

- Ideen var strålende i fjor og den er like bra i år. Derfor gjentar vi suksessen fra fjoråret og tilbyr dette i forkant av 17. mai også i år, forteller medieansvarlig ved Oslo Lufthavn, Joachim Westher Andersen.

Slik reiser du med bunad

Bunaden er et populært og høyt verdsatt festplagg. I disse dager er det mange som lurer på om det er greit å ta med bunad og smykker i håndbagasjen.

- Du kan fint ta med bunad og bunadssmykker inn i flyet som håndbagasje, men det kan lønne seg å være litt forberedt før du skal gjennom sikkerhetskontrollen. Søljer, knapper og smykker vil gi utslag i metalldetektoren. Samle bunadssmykker i en smykkepose eller i et smykkeskrin og vis det til sikkerhetskontrolløren når du forteller at du har med bunad i håndbagasjen, sier Andersen.

Bunadskniv må sendes som innsjekket bagasje.

Kaker i sikkerhetskontrollen?

Når det gjelder bløtkaker kan ikke reisende ta med seg disse gjennom sikkerhetskontrollen, siden krem er klassifisert som smørbart / flytende.

- Kaker egner seg heller ikke så godt i innpakket bagasje, men her skal passasjeren selv få vurdere hva de gjør. Vårt beste råd er å la vertskapet på ankomststedet stå for bakingen, eventuelt dele kaken med medpassasjerer før sikkerhetskontrollen, sier en smilende Andersen.

Tar gjerne imot innspill

Oslo Lufthavn tar mer enn gjerne imot flere slike forslag som kan øke passasjeropplevelsen for publikum.

- Dette er et fint eksempel på at det nytter å komme med innspill i sosiale medier, så ikke nøl med å gi oss tilbakemeldinger. Vi er tilstede på Facebook, Instagram og Twitter, avslutter Andersen.


Trafikktall – 17.mai-helgen:

Torsdag 14. mai: 55400
Fredag 15. mai: 57500
Lørdag 16. mai: 42900
Søndag 17. mai: 55000

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar