Følg Oslo lufthavn

Merkemaling - Norges fineste sommerjobb?

Blogginnlegg   •   mai 23, 2014 10:33 CEST

Vinteren og snøbrøyting gir arbeid om sommeren. Hvert år re-merker seksjon Plassvedlikehold, som blant annet har ansvaret for alle uteområder, all merking på flyplassen. 

Vi snakker betydelige strekninger med gule, røde og grønne striper og bortimot 100 bakkeskilt - og det kan bare gjøres i sol og varme. Et bakkemalt skilt er 100 m². Dermed vil årets sesong kreve en plass mellom 20 000 og 25 000 tusen liter maling. De fleste områdene blir malt en gang hver sesong.

Male dag 018_web.jpg

Senterlinjen blir alltid malt 2 ganger, kanskje 3 ganger. Dette innebærer at malesesongen strekker seg fra mai til ut september.

Avhengig av fint vær
Arbeidet starter omtrent i mai. Det er bakketemperaturen som er viktig her. Vi må ha 10 °c i bakken for at malingen skal feste seg ordentlig.

Det må ikke være nedbør eller for fuktig i luften, da vil også kvaliteten blir dårlig. Siden maling kun kan foregå i fint vær så er dette en populær jobb.

Å stå ute å male i solskinn og fint vær er nydelig. Litt flystøy gjør arbeidet bare mer interessant.

Siden vi bor i et land det ikke alltid sommeren er synonymt med tørre og varme dager er det avgjørende at vi alltid har utstyret tilgjengelig og er klar på kort tid for å male.

Male dag 018_web.jpg

Vi prøver å planlegge med fint vær, men innimellom er det vær som hindrer oss.

Godt samspill er avgjørende
Derfor vil vi på Plassvedlikehold rette en stor takk til våre kolleger i lufttrafikktjenesten som forstår og legger til rette for at vi får tilgang på områdene som skal males.

Uten gode planer og godt samspill ville det vært vanskelig, i et til tider værhardt område, å rekke over hele flyplassen.

Vi har en malebil som er spesiallaget for flyplass. Den kan male opp til 90 cm tykke striper. I tillegg har vi to line lazere.

Men mye av arbeidet er faktisk håndarbeid. Både maling og påføring av reflekterende glass.

Årene har gitt oss meget god erfaring, og det som blir malt av Plassvedlikehold kan alle være trygg på er gjort med høy kvalitet.

Vi har det artig når vi arbeider.  Ingenting er som en strålende sommerdag på en taksebane med godt humør og godt utstyr.

Skrevet av Thomas Toftevåg, seksjonsleder i Plasstjenesten

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar